Skip to main content

Engineering

Engineering

De ontwikkelaars van de afdeling engineering spelen een prominente rol bij het produceren van uw kokerschroeven, transportschroeven of schroefpersen. Samen met het bedrijfsbureau, onze productie- en verkoopafdelingen zijn zij een vitale schakel in de productie van de oplossingen die uw verwachtingen overtreffen.

Engineering: van idee tot werkelijkheid

Engineering: van idee tot werkelijkheid

Onze engineering afdeling bestaat uit goed opgeleide tekenaars die gespecialiseerd zijn in de ontwikkeling van schroef- meng en uitdraagsystemen. Of u nu op zoek bent naar schroeftransport, mengers, of koel- en verwarmingssystemen, de ontwerpers weten in detail hoe deze systemen aangepast kunnen worden aan uwvraag. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om een pre-engineering als voor ontwerp voor u te realiseren. Daarbij kunt u dan zien hoe het concept in de fabriek past. 

De engineers creëren een volledig beeld van uw bedrijf, om vervolgens uw wensen om te zetten in een ontwerp voor bijvoorbeeld een schroefsysteem. Klantgerichtheid is dus niet zomaar een term; om tot een goed product te komen is het voor ons een vitale voorwaarde. Daarom zijn onze ontwikkelaars niet alleen goed opgeleid, maar bezitten zij ook een gezonde dosis passie voor hun vak. Dat komt tot uiting in ieder eindproduct.

  • "Van reparatie aan drijfwerken naar de ontwikkeling van transportschroeven"

  • "Al sinds de 19e eeuw uw partner voor de ontwikkeling van transportschroeven"

3D-CAD Engineering

3D-CAD Engineering

Onze ontwerpers gebruiken het moderne 3D-CAD om digitale modellen te construeren. Hierdoor is het hergebruiken en combineren van eerder gemaakte tekeningen mogelijk. De engineers hoeven het wiel immers niet opnieuw uit te vinden, wat de ontwerptijd verkort en de kosten beperkt.

Onze ontwerpers creëren steeds specifieke oplossingen voor uw onderneming, waarbij ze putten uit de uitgebreide ervaring die zij door de jaren heen opbouwden. Natuurlijk wilt u weten of uw schroefwarmtewisselaar of uitdraagsysteem bestand is tegen bepaalde krachten en invloeden van buitenaf. Het 3D-CAD voert daarom berekeningen uit op het ontwerp. Daarmee houden de engineers rekening met het krachtenspel, verhoudingen, maten en de invloeden hiervan op de materiaalkeuze.

Op basis van de uitkomsten hiervan geven onze engineers advies over onze machinerie. Zo weet u zeker dat dit perfect aansluit bij uw wensen. Neemt u contact met ons op en ontdek wat wij, dankzij onze moderne engineering, kunnen betekenen voor uw bedrijf.

Wie werken er bij Klinkenberg op engineering?


Willem Jan Jansma

Engineering

Ik ben Willem Jan Jansma. In 1994 stapte ik voor het eerst bij Klinkenberg binnen. Sindsdien werk ik hier met heel veel plezier als engineer. In de eerste jaren van de 21ste eeuw heb ik bij Klinkenberg een parametrische 3D engineering geïntroduceerd, waarmee Klinkenberg intussen de klanten van tekeningen en 3D modellen voorziet. Op deze wijze kunnen wij met deze modellen onze know-how en ervaring toepassen in een tailor-made oplossing. Graag help ik u aan een creatieve oplossing voor uw vraagstuk.

Jacco Plekker

Engineering

Aangenaam kennis te maken. Ik ben Jacco Plekker, werkzaam als projectengineer bij Klinkenberg Zaanstad BV sinds 2010. In deze rol ben ik hoofdzakelijk verantwoordelijk voor het design van de diversiteit aan machines die Klinkenberg op de markt brengt. Het aansturen van de detailengineers in de outsourcing maakt het af als een drukke maar mooie rol. Ook ben ik verantwoordelijk voor de afhandeling van documentatie en verzorgen van de juiste certificaten bij uw machine. Daarin is het contact met de opdrachtgever mijn motivatie onder het motto “elke dag een nieuwe fan”

Kees Bourgonje

Engineering thermische berekeningen

Goedendag, Ik ben Kees Bourgonje en binnen Klinkenberg houd ik mij bezig met onderzoek en innovatie van onze machines. Door mijn opleiding begonnen op het VMB0-metaal en via MBO en HBO naar WO-werktuigbouwkunde ben ik zowel praktisch als theoretisch onderlegd. Dit heeft voordelen bij het ontwerpen van nieuwe machines omdat je al gauw ziet of iets wel of niet gemaakt kan worden. Bij zeer speciale machines zoals bijvoorbeeld hoge temperatuur doe ik naast een berekening ook nog een eindige elementen simulatie van een vereenvoudigd 3D model om er zeker van te zijn dat het in de praktijk ook echt werkt. Ik houd mij ook graag bezig met producttesten om de  loopeigenschappen te onderzoeken bij verschillende configuraties (peddels, schroeflint) en ook koelen en verwarmen van producten vallen hieronder.

Blijf op de hoogte!

Vul hieronder uw e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen.