Skip to main content

De ontwikkelingen van IoT

De ontwikkeling van IoT-integraties voor Klinkenberg-machines is in volle gang. Steeds meer bedrijven zoeken naar oplossingen vanwege de terugloop van technisch personeel in hun werknemersbestand op te vangen. Werknemers met uitgebreide kennis van de installaties en assets binnen de productie en technische diensten gaan met pensioen of vinden een nieuwe positie elders. Het is bijna onmogelijk om werknemers te vinden met een vergelijkbare ervaring. Als Klinkenberg (machines & services) proberen we oplossingen te bieden aan onze klanten voor de cruciale assetposities binnen de productieprocessen.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
schroeftransporteurs

IoT in schroefstransporteurs

Door IoT-oplossingen aan te bieden voor dergelijke posities, kunnen wij de bewaking van essentiële onderdelen, in nauw overleg met de klantop ons nemen. Dit stelt ons in staat om samen met onze klanten een effectievere bewaking te realiseren (conditionbased monitoring) en hierop het onderhoudsplan op aan te passen. Door bijvoorbeeld IoT-bewaking te implementeren op een schroeftransporteur bij onze klanten, proberen wij onze meerwaarde te creëren en vroegtijdige storingen c.q. calamiteiten te voorkomen. IoT-bewaking kan worden toegepast op onderdelen zoals lagers, afdichtingen en smeermiddelen.

iot op schroeftransport

Voordelen van IoT op schroeftransporteurs

Het gebruik van het Internet of Things (IoT) in schroeftransporteurs kan verschillende voordelen bieden voor industrieën en processen waarin deze schroeftransporteurs worden gebruikt.

Hier zijn enkele mogelijke voordelen van IoT op schroeftransporteurs:

Real-time monitoring:

IoT-sensoren kunnen worden gebruikt om de prestaties van schroeftransport in real-time te monitoren. Dit betekent dat operators en onderhoudspersoneel direct toegang hebben tot belangrijke gegevens, belasting, temperatuur en trillingen. Hierdoor kunnen eventuele afwijkingen of problemen snel worden opgemerkt en aangepakt voordat ze ernstige gevolgen hebben.

Voorspellend onderhoud:

Door het verzamelen van gegevens over de prestaties en conditie van schroeftransporteurs, kunnen voorspellende onderhoudsmodellen worden ontwikkeld. Deze modellen kunnen helpen bij het voorspellen van wanneer onderhoud nodig is, waardoor ongeplande stilstandtijd wordt geminimaliseerd en de levensduur van een schroeftransporteur wordt verlengd.

IoT op schroefstransport
iot

Energie-efficiëntie:

IoT kan helpen bij het optimaliseren van het energieverbruik van schroeftransporteurs. Door gegevens te verzamelen over de belasting en andere operationele parameters, kunnen slimme regelsystemen bedacht worden om het energie verbruik te minimaliseren.

Geautomatiseerde rapportage:

IoT-systemen kunnen automatisch rapporten genereren op basis van de verzamelde gegevens, waardoor operators en onderhoudteams snel inzicht krijgen in de prestaties van het schroeftransport. Dit kan helpen bij het nemen van datagestuurde beslissingen en procesverbeteringen.

Remote monitoring en controle:

Met IoT kunnen operators schroeftransporteurs op afstand bewaken en bedienen. Dit kan handig zijn voor bedrijven met meerdere locaties of voor situaties waarin toegang tot de apparatuur moeilijk of gevaarlijk is.

IoT op schroefstransport
iot

Verhoogde productiviteit:

Door de efficiëntie en betrouwbaarheid van schroeftransporteurs te verbeteren via IoT, kunnen bedrijven hun productiviteit verhogen en de productiekosten verlagen.

Veiligheid:

IoT-sensoren kunnen ook worden gebruikt om de veiligheid van schroeftransporteurs te verbeteren door potentiële gevaarlijke situaties te detecteren, zoals overbelasting of abnormale trillingen, en onmiddellijk waarschuwingen te genereren.

Efficiëntie, kostenbesparingen en een betere prestatie

Kortom, IoT kan schroeftransporteurs transformeren door middel van monitoring, automatisering, gegevensanalyse en verbeterde operationele efficiëntie, wat leidt tot kostenbesparingen en een betere algehele prestatie van deze apparatuur in verschillende industriële toepassingen.

Bekijk ook onze video

Meer informatie?

Heeft u nog vragen of wilt u de mogelijkheden met ons bespreken? Neem gerust contact met ons op.

Blijf op de hoogte!

Vul hieronder uw e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen.