Skip to main content

Het ontwerp door Klinkenberg Zaanstad

De ontwikkeling van al onze schroeftransporteurs, mengers en doseerschroeven voor grofdoseren en fijndoseren begint bij het ontwerp. Onze tekenaars maken, aan de hand van uw vraag, het eerste model. Hierbij houden zij rekening met een aantal belangrijke zaken die de effectiviteit verhogen van uw productieproces.

Het ontwerp en belangrijke factoren bij het ontwerp van een schroeftransportsysteem

De stroomsnelheid van de producten vormt het uitgangspunt. Hoe sneller de verwerking loopt, hoe meer opbrengst u kunt bereiken per tijdseenheid. In het ontwerp van uw schroeftransporteur, - horizontaal, verticaal of diagonaal opstelbaar- , houden onze engineers hiermee rekening.

De stroomsnelheid wordt beïnvloed door de deeltjesgrootte van het poeder. Fijne poeders stromen minder snel dan grove korrelvormige stoffen. Ook de vorm speelt hierin een rol; ronde granulaten ondervinden minder weerstand dan vlokken. Dichte producten stromen beter onder invloed van de zwaartekracht dan minder dichte stoffen. Tenslotte nemen onze ontwerpers de Hausner ratio mee in het ontwerp. Deze maakt gebruik van de verhouding tussen de 'tapped density' en de 'apparent density'. Wanneer het quotiënt groter is dan 1,25 geeft dit een moeizamer stroomgedrag aan.


Van het ontwerp tot het product

Onze tekenaars berekenen het ontwerp tot in het kleinste detail. Zo garanderen wij een passende oplossing voor uw vraag en een systeem dat voldoet aan uw eisen.

Na het ontwerp volgt de productie. Daarbij werken onze experts met zeer nauwkeurige apparatuur, zoals een autonome lasrobot en een lasersnijbank. Ook in de afwerking van het ontwerp laten wij geen kansen liggen. Zo worden RVS onderdelen gebeitst en gepassiveerd in de daarvoor bestemde dompelbaden. Zo garanderen wij een lange levensduur van het ontwerp. Zo heeft Klinkenberg Zaanstad vier verschillende afwerking niveaus in het leven geroepen.

  • 1 Lassen poriën en breukvrij gelast, in en uitwendig gebeitst en gepassiveerd
  • 2 (Basis 1) + In en uitwendig Viwateq afwerking (waterparelstralen)
  • 3 (Basis 1 & 2) + Product roerende lassen slijpen op een Ra waarde van 0.8
  • 4 (Basis 1, 2 & 3) + het inwendig spiegel polijsten of elektrolytisch polijsten

Wilt u meer weten over hoe wij het ontwerp omzetten in een product van hoge kwaliteit? Onze verkoopadviseurs vertellen u er graag meer over. Neemt u contact met ons op; telefonisch +31 (0)75 - 62 87 855, via de fax +31 (0)75 – 62 80 476 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken...

Blijf op de hoogte!

Vul hieronder uw e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen.