Skip to main content

Home

RVS Afwerking. Een kwaliteit van Klinkenberg

Klinkenberg levert transportschroeven, doseerschroeven en uitdraagsystemen van hoge kwaliteit. Dat begint bij een innovatief ontwerp van onze producten en gaat door tot de laatste afwerking. Hierbij maken wij gebruik van waterparelstralen. (viwateQ) Dit verlaagt de oppervlakteruwheid tot een Ra van 0,5, ter vergelijking met een Ra van 0,8 bij koudgewalste RVS platen. Hier vindt u meer informatie over onze RVS afwerking.

Beitsen en passiveren als RVS afwerking

Wij beschikken over ruime behandelbaden voor de RVS afwerking, met afmetingen van 7 bij 1,5 meter. Tijdens het productieproces wordt het RVS aangetast door oxides, de veroorzakers van gloei, wals en smeedhuid. Het beitsen verwijdert het bovenste laagje metaal en tast de oxidelaag aan. Zo wordt het materiaal schoon, van hogere kwaliteit en is het beter bestand tegen corrosie.

Diverse sectoren, zoals de medische en chemische industrie, verwachten een bijzonder hoog afwerkingsniveau. Daarom kent Klinkenberg verschillende methoden in de RVS afwerking, zoals slijpen, polijsten, superfinishen, hoogglanspolijsten en elektrolytisch polijsten. Wij kunnen waterparelstralen (viwateQ) wat leidt tot een perfecte esthetische afwerking en een verhoging van de corrosieweerstand. Bij ons hebt u een geruime keuze in het afwerkingsniveau van ons roestvrijstaal.

Klinkenberg Zaanstad drie verschillende afwerking niveaus in het leven geroepen.

  • GPM1 Lassen poriën en breukvrij gelast, in en uitwendig gebeitst en gepassiveerd
  • GPM2 (Basis GPM1) + In en uitwendig Viwateq afwerking (waterparelstralen)
  • GPM3 (Basis GPM1 & GPM2) + Product roerende lassen slijpen op een Ra waarde van 0.8
  • GPM4 (Basis GPM1, 2 & 3) + het inwendig spiegel polijsten of elektrolytisch polijsten

Profiteren van een perfecte RVS afwerking

Na de GPM afwerking van het materiaal wordt het zuiverder en gladder. Het aankleven van plakkerige producten wordt gereduceerd. Het reinigen van onze machine kost minder tijd en de kans op productcontaminaties neemt af.

Het remt de groei van bacteriën en vermindert contaminatie van producten, dit is natuurlijk een kritische factor in de voedings- en geneesmiddelenproductie. Tenslotte wordt het oppervlak van het roestvaststaal harder en daarmee ook minder krasgevoelig.

Neemt u contact met ons op, dat kan door te bellen 31 (0)75 - 62 87 855, te faxen +31 (0)75 – 62 80 476 of te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., voor meer informatie onze RVS afwerking en de voordelen ervan voor uw systeem.

Blijf op de hoogte!

Vul hieronder uw e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen.